Kulinārijas blogi
Ir cilvēki, kuriem drausmīgi interesē citu cilvēku privātā dzīve. Ir tādi kuri grib, lai interesētu viņu. Es esmu vīrietis un mani, protams, vizuāli interesē sieviešu kārtas slavenības nofotogrāfētas pludmalē, bet tā, kurš ar kuru, man ir pilnīgi vienalga. Bez grēkiem jau nevar. Man šausmīgi interesē, ko citi taisa sev vakariņās. Tāpēc lasu tādus blogus, kuros tā autori stāsta par saviem kulinārajiem piedzīvojumiem.
Vineta ēd un raksta pierakstus uz salvešu malām vinciks
“Ir izglītība, ir pieredze. ir degsme un gribēšana, ir arī slinkums. bet vispār esmu miermīlīgs galējību cilvēks un man vienmēr viss beigu beigās ir labi.” Papildinot savu kulinārijas grāmatu skapi, uz recepšu grāmatām es skatos reti. Mani interesē stāsti un Vineta tieši tā veido savu blogu. Starp rindām var noprast kā tad tas ēdiens ir jātaisa, kādas sastāvdaļas un tamlīdzīgi sīkumi, bet tas viss ir ievīts stāstā. Par ēdienu, par dzīvi un par sevi. Vineta ir pietuvināta VomFass un tas garantē, ka viņai kulinārie piedzīvojumi tik drīz neaptrūksies.
Kristas un viņas draugu kulinārie piedzīvojumi Krista_Baumane
“Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss.” Krista, iespējams, ir vienīga latviešu kulinārijas blogu autore, kura var lepoties, ka ir izdevusi grāmatu. Lai arī otrādi nekā pasaulē pārsvarā notiek, bet tomēr iespaidīgi. Blogā ir daudz recepšu ar bildēm, ceļojumi par citu valstu virtuvēm un… Mjā, šī bloga kvalitātes apliecinājums ir tas, ka sieva man nosūta linku no turienes ar tekstu – šo vajadzētu pamēģināt.
Maltīte – te apkopojas ēdamlietas
Zupas un uzkodas, saldie un dzeramie. Ļoti aktīvs vienkāršu un jebkuram pagatavojamu ēdienu blogs, kurš pieejams tikai pusgadu. Te var uzzināt kā pagatavot ķribja kūku, olu-piena liķieri, peldošās salas un banānus ar bekonu. Man šajā blogā patīk vienkāršās bildes un tas ka mazā meitene visur pieliek savu roku.
Brīvdienu atpūta – par brīvdienām, par atpūtu, par interesantām lietām armandsbrants
Kulinārijas blogu rakstīšanā nav tikai meitenes. Lai arī Armands jau sen darbojas dažādu blogu rakstīšanas jomā, tieši kulinārijai pievērsies nesen un ar sasodīti interesantu eksperimentu. Cik ilgi dzīvo tomāts? Vienam tomātam viņš liek dzīvot uz palodzes un otram ledusskapī. Patreiz grūtāk iet tam kas aukstumā. Blogā var apskatīt arī bildes. Bet ar to šī gardēža dalīšanās savā vājībā nebeidzas. Pie viņa var lasīt par Itālijas kafiju, pašu gatavotu picu un pašiem vienkāršākiem salātiem pasaulē.
“Kaadu atvieglojumu sniedz pilniiga sevis veltiishana tam, lai piebaaztu viena resna caalja dirsu pilnu ar aaboliem, aizshuutu taas kunjas galu atveres, sabakstiitu aiz aadas kjiploku un sviestu, drusku saals, drusku muskatrieksta un smarzhiigaas virces blakus uz pannas, apliktu ar foliju un ieshautu cepeshkraasnii. Kameer siveena izmeera putns izsilst, folijaas ar sviestu ieritinaas zeltainas kukuruuzas vaaliites, nomizojas peedeejie pashu izaudzeetie kartupelji, kjiplokiem tiek norautas cepuriites un atveertas dveeseles, kuraas tiek iepildiits timiaans, saals un jau cildinaatais sviests, burkaani sagulstas kaartiigaas standzinjaas, gatavi izklaaties blakus klukstei vinjas beeru gultaa ar nelielu ingvera, balzaametikja un elljas piedevu. uz restiiteem grileejas paprikas pusiites, lai var novilkt aadu un ar kjiplok-ellj-citronu viegli iemarineet tos peecaak streemelees sagrieztus, salaatiem.” Kulinārijas hardcore.
Šo blogu es esmu pieminējis, bet nevaru šajā apkopojumā to neatkārtot. Lai arī šajā blogā receptes būs grūti atrast, toties tas ir par vienu ļoti lielu kulinārijas novirzi – alus dzeršanu. Ja kādam tas tīk, tad šī ir īstā vietā kur sākt izvirst. Viss par alus šķirnēm, garšām un to kurš labākais, stiprākais un dārgākais. Bieži vien atrodoties veikalā blakus alus stendiem, atceros šajā blogā lasīto un nebaidos izmēģināt dažādus alus. Lai arī pirmais aukstais alus jau vienmēr ir garšīgs.
NormaalsCilveeks foto recepšu krātuvīte
“Kārtīgam vecim ir jāmāk gatavot – tā ir lieta kas nav jāpierāda. Ikdienā, protams, ka sievišķim ir gatavošanas pienākums pie “plīts stāvēt” (feministes iet dzert sircdrapes un asina nazi manis slaktēšanai) bet vecis ir un būs tas – kurš, ja ķersies klāt, tad pagatavos mantu.“ Un autors arī ar kārtīga veča paņēmieniem gatavo – šašliku, soļanku, auksto gaļu un daudz citas kulinārijas klasikas. Un lai citiem kārtīgiem večiem nerastos jautājumu – visu soli pa solim nobildē un pret recepti attiecas ar nostāju: bilde pasaka vairāk nekā tūkstots vārdu. Smalki, ka meistaru viņa piedzīvojomos virtuvē uzticami pavada kaķis.
Dzeru alu blogs, manuprāt, ir ļoti veiksmīgs un liek man regulāri to apmeklēt. No alus darītājiem esmu dzirdējis, ka nav uzpērkams, līdz ar to uzticos arī rakstītajam. Pārējie ēdienu blogi neaizvietos manu smago, noputējušo recepšu blociņu. :)
Fotorecepšu blogs baigi foršais. Mož jāsāk gatavot pašam, nevis turpināt ēst fast-food…
Man no latviešu blogiem mīļākais ir meklejotpriekus.blogspot.com – vienkārši, smuki, garšīgi!
Nelatvieshu http://www.kayotic.nl/blog/category/recipes
Vienkārši dievinu NormaalaaCilveeka receptes :D
Viens no maniem favorītiem ir Tevis pieminētais Bongas saimnieka blogs! Smejos un sekoju līdzi receptūrām.
Viens, ko visiem iesaku – http://viktorijapuke.blogspot.com/
Lai labi garšo ;)