Kas iekšā burciņā?
04/10/2010 iekš kulinārijas novirze
Priekš kāda kulinārijas jaunuma, kurš plašāku interesentu loku sasniegs oktobra beigās, es vakar marinēju ķirbjus. Nekā sarežģīta, bet procesā iesaistīto cilvēku prātos radās jaunrades dzirksts. Interesanti būtu uzzināt, ko darot senā pagātnē radās ideja marinēt ķirbi. Bet tagad vēlētos uzzināt jūsu viedokli – kas tad atrodas tajā burciņās? Un ne tikai. Tam kas uzminēs pirmais, tiks kādā ar kulināriju saistīta balva.
Gaidu iespējamos minējumus komentāros un, ja nu kāds ir informēts par ķirbja marinēšanas vēstures faktiem, tad tos arī labprāt uzzinātu.
Lielāka bilde ir apskatāma šeit un balvā varētu būt grāmata par ēšanu.
tas varbūt varētu būt ingvers?
Cidonijas?
Krustnagliņas, cidonijas un, varbūt, citroni.
Iekšā noteikti ir krustnagliņas, atceros kā šodien tos senos laikus, kad mamma marinēja ķirbjus :)
Kanēlis arī varētu būt iekšā, plus citronskābe “skābuma regulēšanai”.
meloņu kompots
Bumbieri!?
ķirbis, krustnagliņa, ūdens, cukurs, ābols.
Ja jau pie tagiem ir pierakstīts ķirbis, tad ķirbis arī tur iekšā ir :)
Varbūt kartupeļi? Samarinēti līdzīgā veidā kā ķirbji. Tur kaut kas varētu sanākt.. :)
izskatās pēc makaroniem :D
Gurkji + krustnaglinjas, cukurs, citrona sula un veel kaut kas?
Varbūt kabacis?
mango?
kabacis + krustnagliņas + marināde (sāls, cukurs, ūdens, citronskābe vai etiķis)
Dārgie konkursa dalībnieki. Marināde ir ķirbju – ūdens, cukurs, citronskābe un krustnagliņas. Jautājums ir par to, kas tieši tiek marinēts.
Kreisajā burciņā liekas skaidri redzu citrona daiviņu, tomēr vizuāli pēc izskata tas varētu būt jeb kas – sākot no kabača, gurķa un beidzot ar āboliem
..ja nav nekas no tā, ko cilvēi te ir minējuši – tad varbūt varētu būt patisons vai topinambūrs? Nu tas jocīgais augs :D
Tās varētu būt ķirbju vai kabaču miziņas.
Dod majienus lūdzu. Kur esi ieguvis marinējamo, kā ieguvi utt.
Paldies
Izskatās ka balva paliks pie manis. Burciņā redzamais noslēpumainais marinējums ir… arbūzu mizas zaļā daļa. Gruzīnu virtuvē tiek gatavota tāds kā ievārījums, kas ir ļoti garšīgs un sasodīti labi izskatās, bet tā kā palika pāri gan ķirbju marināde, gan arī arbūzu mizas, tad tika izmēģināts šāds variants. Iegūtais rezultāts nav ārā lejams. Ja marinēts ķirbis garšo saldi, tad šis ir drusku pamatīgāks un labi ietu pie picu mērces, vai izmantojams kā čatnijs.
Ananāss :)
kabacis, kurš garšos pēc ananāsiem
Sasodīti labi izskatās. Mans arbūzu mizu ievārījums tā arī saglabāja mazliet iesārtu toni, laikam tādēļ, ka pie zaļās mizas bija palicis nedaudz sārtums.
iekšā ir ķirbji ar cidonijām un krustnagliņām. tādā veidā iemarinēti tie garšo pēc ananasiem. :o)
Sviesta pupu pakstis?
Nu pag. Ja jau ķirbji, tad tās varētu būt krustnagliņas… tā vismaz domāju un bildē pēc tā arī izskatās :)
Ā, sorry, Signi, nepamanīju tavu komentu – labs, labs :) Varbūt vēl šīs burciņas sastāvu bez arbūzu zaļās daļas nosauksi? :)
Arbūzu mizas, bez zaļās daļas un maksimāli bez sarkanās. Un parastā ķirbju marināde – cukurs, citronskābe, krustnagliņas un ūdens. Viss savārīts un sapildīts burciņās.