www.signis.lv

skrienu, lasu grāmatas, ēdu mājās un vēl simts un viena lieta

ēst gatavošana


Kulinārijas blogi augustā

30/08/2010 iekš kulinārijas novirze

Franču mākslinieks Maurīcijs Vlaminkis ir teicis, ka labs mākslas darbs ir kā labs ēdiens: to var baudīt, bet ne izskaidrot. Arvien vairāk un vairāk latviešu valodā parādās kulinārijas blogi, kas tomēr mēģina šo baudu izskaidrot. Daži to dara ar skaistām bildēm parādot procesu ļoti detalizēti, citiem svarīgākais ir galarezultāts, bet ir arī tādi kuriem tīk tikai par to runāt. Došu nelielu ieskatu augusta devumam šajā jomā. Lasīt tālāk »

Sniegt un gūt

22/08/2010 iekš kulinārijas novirze

Kas tad ir tas, ko vīrietis var ielikt sievietes ķermenī sagādājot tai baudu? Fui, cik samaitāts. Protams, ka tas ir ēdiens. Ne velti, visi labākie pavāri ir pārsvarā vīrieši. Jo viņiem to patīk darīt – apmierināt sievieti. Nekautrēties par to un pārvērst arī ēst gatavošanu par seksuālu rotaļu. Lasīt tālāk »

Santoku nazis

07/06/2010 iekš kulinārijas novirze

Visgaršīgākā maize Mežciemā tiek pārdota vienā no briesmīgākajiem pārtikas veikaliem Beta. “Tava” saldskābās formas maize, ko ražo Jēkabpils novada  maizes cepēji SIA „Dona.” Jums varbūt liekas, ka es pārtiku pērku tikai no piegādātājiem Francijā vai Itālijā, bet nē. Sākoties jaunai RIMI veikalu tīkla lojalitātes kampaņai, es pie sevis nodomāju – gribu virtuves šķēres, komplektu garšaugu smalcināšanai un… santoku nazi. Lasīt tālāk »

Restorāni manā pilsētā

01/06/2010 iekš kulinārijas novirze

Kā jūs visi ziniet – es gatavoju mājās. Pie restorānu galdiņiem mani neredzēt, un… pat īsti tos nemanu garām ejot vai braucot. Vai es zinu kādu restorānu? Varbūt uz vienas rokas pirkstiem spētu nosaukt, bet ne īpaši vairāk. Bet, ja nu dzīvē gadās tāda situācija, ka vajag? Tad nu tālāk lasiet, ko tad es uzzinātu, apskatot Rīgas restorānu mājas lapas. Lasīt tālāk »

Pagatavo picu pats

25/05/2010 iekš ēst gatavošana

Ar picām un picērijām ir tā pat kā ar bitēm. Tu vari sēdēt pasaulē visatpazītā picērijā, ēst picu pa vairākiem desmitiem eiro, bet justies, it kā tu ēstu pazoli ar kara apstākļu lauku virtuves siera devu un nesaprotamu vēl kaut ko. Bet vari lielpilsētas nošņukušā ielā no pakistāniešiem dabūt pašu garšīgāko picu pasaulē. Tā pat var būt ar picērijām tavā pilsētā, tāpēc taisi picu mājās pats. Lasīt tālāk »

Zupas

10/05/2010 iekš ēst gatavošana

Dzīvojot vai strādājot ārzemēs daudziem pietrūkst latviešu rupjmaizes un zupas. Kad jaunībā atrados ārpus dzimtenes – man nepietrūka. Arī tagad ģimenes locekļiem vēl aizvien liekas, ka esmu zupu neēdējs. Bet vakar pēc kārtīgām pusdienām (cepts liellopa gaļas gabala ar zaļām lapām, desertā – jaunā Cielaviņas torte ar lazdu riekstiem) man sagribējās tieši zupu. Lasīt tālāk »

Kulinārijas blogi

06/05/2010 iekš kulinārijas novirze

Ir cilvēki, kuriem drausmīgi interesē citu cilvēku privātā dzīve. Ir tādi kuri grib, lai interesētu viņu. Es esmu vīrietis un mani, protams, vizuāli interesē sieviešu kārtas slavenības nofotogrāfētas pludmalē, bet tā, kurš ar kuru, man ir pilnīgi vienalga. Bez grēkiem jau nevar. Man šausmīgi interesē, ko citi taisa sev vakariņās. Tāpēc lasu tādus blogus, kuros tā autori stāsta par saviem kulinārajiem piedzīvojumiem. Lasīt tālāk »

Cik ģimene apēd nedēļā?

14/04/2010 iekš kulinārijas novirze

Atrodoties ne savā virtuvē, ļoti labi vari izrēķināt, cik tad daudz nedēļā jāiztērē ir uz ēšanu. Sāls, cukurs, olīveļļa un melnie pipari. Maize, pasta, cietais siers un šķiņķis. Zaļie salāti, tomāti, baziliks un olīvas. Baltvīns, sarkanvīns, alus un ūdens. Tas viss ir nepieciešams, jāpērk, un starp citu – maksā diezgan. Lasīt tālāk »

Food Revolution

01/04/2010 iekš filmas, kulinārijas novirze

Amerika ir laimīgākā valsts uz pasaules. Amerika arī ir resnākā valsts uz pasaules. Tieši tās pavalstnieku resnuma ziņā. Jā, jā neskati vīru no cepures. Filmas rāda pavisam citu Ameriku – slaidas, žilbinoši baltiem zobiem skaistules. Džeki, kuri vienatnē tiek galā ar pretinieku armiju. Es nekad neesmu bijis Amerikā un tās iedzīvotājus nezinu, bet dzīvojot Ķelnē un brīvdienas pavadot pilsētas centrā, nešaubīgi varēja pateikt kura tūristu grupa ir no Amerikas – resni un skaļi. Lasīt tālāk »

Par olām

31/03/2010 iekš kulinārijas novirze

Vienmēr būs klasiskais strīds par to, kas tad bija pirmais – vista vai ola? It sevišķi tagad, kad visa pasaule ir pievērsusi uzmanību citam pasaules radīšanas scenārija notikumam. Lieldienas, lai arī cik tas jocīgi nebūtu, pie mums tieši saistās ar olu ēšanu. Un šajā sakarā ēdāji strīdas līdzīgi – kādā veidā pagatavotas olas garšo vislabāk? Vienā filmā meitenei nebija nekādas problēmas: kā tajā brīdī esošajam līgavainim garšoja, tā arī viņai. Lai tev būtu drusku vairāk variantu, došu nelielu ieskatu iespējamos olu pagatavošanas veidos. Lasīt tālāk »

Abonēšana

Rakstu abonēšana
Komentāru abonēšana

Pieraksties saņemt jaunus rakstus: